Sportschieten...

 

Luchtdrukwapens ken je al....
 

Ooit kennis gemaakt met het schieten met luchtgeweer of luchtpistool? Heb je nog geschoten op de kermis? Vergeet niet dat de wapens waar je daar mee schiet niet te vergelijken zijn met de wapens voor de schietsport, die veel nauwkeuriger zijn. 

 

Luchtdrukschieten als sport. 


Veel sportschutters schieten met een luchtgeweer of luchtpistool. Geen wonder, want het is een volwassen sport met regels en kampioenschappen, en zelfs een officieel onderdeel van de Olympische Spelen. De meeste schietsportverenigingen in ons land zijn aangesloten bij de Vlaamse Schietkoepel, kortweg VSK. Zowel bij training als op officiële wedstrijden wordt er geschoten op een afstand van 10 meter, met een 4,5 mm loden kogeltje op kaarten die door het VSK goedgekeurd zijn. De minimum leeftijd voor luchtwapens is 12 jaar. 

Luchtkarabijn en luchtpistool. 

Beide disciplines vergen van de schutter een bijzondere concentratie. Het komt er op aan lichaam en geest te laten samengaan om op het juiste moment de trekker over te halen. Dit kan alleen na veel oefening. 
 

Goedkope sport.

Sportschieten met luchtdrukwapens is erg goedkoop. De meeste verenigingen hebben wel clubwapens die je mag gebruiken op de verenigingsavonden. De kogeltjes kosten haast niets, en voor jongeren is vaak een voordelig lidmaatschap mogelijk. 

Interesse. 

Mocht je interesse hebben om eens zo’n schietstand van dichtbij te ontdekken, kan je contact opnemen met mensen van het bestuur van Schuttersclub DERBYSCHUTTERS Brugge. In elk geval staan onze deuren voor U open elke zaterdag en dinsdagavond van 19.30 tot 24 uur. Je kan ons vinden ONDER de watertoren op de Gentpoortvest te Brugge.

 

De schietsport is een schot in de roos.